Consumul de mere are multiple beneficii pentru inimă
Consumul de mere reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.
Articol editat de cristina.rusu, 28 iunie 2020, 12:00 / actualizat: 28 iunie 2020, 20:59
Articol editat de cristina.rusu, 28 iunie 2020, 12:00 / actualizat: 28 iunie 2020, 20:59
Consumul regulat de mere are multiple beneficii pentru inimă, creier şi sistemul digestiv. Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, consumul regulat de mere reduce riscul infarctului miocardic şi reglează insulina din organism.
Consumul a doar două mere pe zi ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge. Includerea acestui fruct în dietă poate să reducă riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, poate să scadă nivelul glicemiei, reglând nivelul de insulină și colesterolul, au descoperit oamenii de știință americani, în urma unui studiu, care a fost publicat de „Jurnalul American de Nutriție Clinică”.
Oamenii de știință din Statele Unite au mai efectuat un experiment, la care au luat parte 40 de persoane, care aveau nivelul colesterolului ridicat. Acestora li s-a cerut să consume câte două mere mari, zilnic, timp de opt săptămâni. Apoi oamenii de știință au comparat nivelurile de colesterol. S-a dovedit că nivelul de colesterol ‘rău’, după experiment, scăzuse cu aproape 4%, iar vasele de sânge au devenit mult mai sănătoase și mai elastice.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.