Nu toate alimentele sunt sănătoase pentru micul dejun
Experţi în nutriţie au întocmit un clasament cu alimente nerecomandate pentru a fi consumate la micul dejun. Ei au dezvăluit care sunt aceste alimente nerecomandate și ce anume ar fi mai indicat să mănânci la micul dejun, având în vedere faptul că nu toate alimentele sunt la fel de sănătoase pentru prima masă a zilei, care este una extrem de importantă.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 iulie 2020, 12:00
Experţi în nutriţie au întocmit un clasament cu alimente nerecomandate pentru a fi consumate la micul dejun. Ei au dezvăluit care sunt aceste alimente nerecomandate și ce anume ar fi mai indicat să mănânci la micul dejun, având în vedere faptul că nu toate alimentele sunt la fel de sănătoase pentru prima masă a zilei, care este una extrem de importantă.
Lista cu alimentele care trebuie evitate să le consumi dimineața a fost făcută publică de revista „Change”.
Pe prima poziţie în acest clasament sunt preparatele din aluat dospit, foietaj, aluat fermentat din făină albă, cele din aluat rapid pentru prepararea croissantelor pufoase şi delicioase, care însă nu sunt și sănătoase. Croissantele și pateurile din aluat foetat ultrarapid pot crea probleme grave pentru tractul digestiv și pot adăuga multe kilograme în plus, ele contribuie la apariția arsurilor stomacale, durerilor de pancreas, crizelor de fiere, încetinesc metabolismul. Consumând preparate din aluat foietaj ultrarapid pentru plăcinte, cornuri și pateuri veți adăuga o cantitate mare de calorii care vor depăşi necesarul zilnic de calorii.
Nu sunt recomandate nici pateurile sau croissantele din aluat foietaj rapid preparate în casă pentru că şi ele suprasolicita stomacul, care digeră greu aceste alimente, ele stimulează balonarea și pot irita pereții stomacului.
Alimentele bogate în carbohidrați, zahăr și dulciurile care suprasolicită pancreasul dimineața ar trebui excluse din dieta noastră zilnică. La fel de nerecomandat pe stomacul gol este și iaurtul, deoarece acesta compromite rolul acidului clorhidric în procesul de digestie. Acidul clorhidric este esențial pentru începutul digestiei în stomac și formarea bolului alimentar. Totodată, acidul clorhidric distruge bacteriile ingerate.
Experții recomandă, de asemenea, să renunțăm la pere, roșii și citrice dimineața. Primele au fibre greu digerabile, iar roșiile, precum fructele citrice, pot provoca o aciditate crescută și arsuri la stomac.
De asemenea, este bine să evitați băuturile reci dimineața, deoarece răcesc pereții stomacului și complică digestia, drept urmare, alimentele vor fi digerate mai mult.
Nu sunt recomandate nici alimentele bogate în grăsimi, mâncarea picantă și porțiile mari.
RADOR
Foto. Jakub Kapusnak, Foodies Feed
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.