Cum au ajuns strămoșii noștri să ”cucerească” lumea, acum 200.000 de ani
Studiul, care a examinat fosilele de animale găsite în peștera Misliya de pe Muntele Carmel din nordul Israelului, a identificat specii de rozătoare care caracterizează regiunile reci din nord. Aceste fosile minuscule, majoritatea cu o lungime mai mică de un milimetru, provin din 13 specii de rozătoare și animale insectivore mici, unele care trăiesc şi acum în zone înalte și reci, precum Munții Zagros din Irant și Munții Caucaz, la graniţa dintre Asia și Europa.
Resturile de animale au fost găsite în același strat cu un os maxilar cu aproape 200.000 de ani vechime, care este unul dintre cele mai vechi relicve de os uman găsite în afara Africii.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 iulie 2020, 06:00 / actualizat: 3 iulie 2020, 7:18
Cercetătorii au spus că descoperirile au o importanță majoră pentru cercetarea evoluției umane, arătând că adaptările prin care oamenii au devenit speciile dominante pe pământ au apărut la începutul evoluției.
Capacitatea de migrație a permis omului modern preistoric să ajungă pe orice continent într-un timp relativ scurt, să accelereze dispariția speciilor umane anterioare și, în cele din urmă, să cucerească lumea, au spus cercetătorii.
RADOR
Sursă foto: Wikipedia
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.