Răcelile de vară. Atenție la aerul condiționat! [AUDIO]
Conducerea Direcției de Sănătate Publică Satu Mare susține că aceste afecțiuni nu trebuie asociate cu coronavirusul, dar recomandă prezentarea la medicii de familie pentru investigații și tratament.
Articol editat de , 3 iulie 2020, 15:14 / actualizat: 15 iulie 2020, 9:34
Răcelile din timpul verii apar inevitabil din cauza diferențelor de temperatură la care ne expunem. Venim de afară, înfierbântați de la temperatura care depășește 30 de grade, urcăm în mașină și folosim sistemul de climă pentru a ne răcori, mergem acasă și pornim aerul condiționat pentru a ne simți confortabil. Afecțiunile care apar sunt cunoscute ca fiind specifice folosirii aerului condiționat, dar nu trebuie asociate coronavirusului, precizează directoarea Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, Macrina Mihai.
Dacă am răcit, ne curge nasul sau tușim după ce ne expunem la diferențe mari de temperatură, nu trebuie să intrăm în panică, dar pentru siguranță este recomandat să ne prezentăm la medicul de familie pentru investigații și tratament.
Pentru siguranță și pentru a evita apariția răcelilor de vară, cel mai bine ar fi să nu reglăm aparatele de aer condiționat la temperaturi coborâte exagerat. Și, chiar dacă pare o contradicție, un ceai fierbinte poate să ne ajute mai mult decât înghețata sau băuturile reci.
Stela Tudor
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.