Afaceri de succes, care funcționează chiar și după o mie de ani
1. Restaurantul St. Peter Stiftskeller, Austria
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 iulie 2020, 18:00
Micul local din Salzburg a avut câţiva clienţi faimoşi de-a lungul timpului. Mozart şi Cristofor Columb i-au trecut pragul, dar conform însemnărilor unui cărturar britanic pe nume Alquinn aici s-a oprit în anul 803 şi Carol cel Mare, rege al francilor.
2. Crama Staffelter Hof, Germania
În anul 862 regele Lotar al II-lea a dat crama în grija mănăstirii Stavelot, timp de sute de ani călugării fiind responsabili cu producţia de vin roşu. La sfârşitul secolului 18 afacerea a fost cumpărată de un oarecare Peter Schneiders, a cărui familie o deţine şi astăzi.
3. Sean’s bar, Irlanda
O parte din zidul original al cârciumii a ieşit la suprafaţă în timpul unor săpături din anii ’70, descoperire care arată că localul e mult mai vechi decât s-ar fi imaginat. A fost fondat cândva în jurul anului 900, iar podeaua era înclinată, în aşa fel încât apa de ploaie să se scurgă direct într-un râu din apropiere.
4. The Bingley Arms, Marea Britanie
A fost înfiinţat cândva între 900-953. Două abaţii funcţionau în apropiere, iar călugărilor le plăcea să treacă pe la acest han pentru a mânca ceva bun. Se spune că bucătăria e bună chiar şi astăzi: Bingley Arms a fost ales restaurantul anului de către publicaţia Yorkshire evening post.
5. Chateau de Goulaine, Franţa
Familia fondatoare, Goulaine, a patronat afacerea timp de un mileniu, deşi acum se pare că va fi înstrăinată. Familia a fost implicată practic în toate războaiele prin care a trecut Franţa, iar castelul l-a găzduit într-un rând chiar pe Ludovic al 14-lea.
Andrea Nagy
Foto: Hoàng Chương – Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.