Anchetă de evaluare a fenomenului risipei alimentare
La nivel mondial, aproximativ o treime din produsele alimentare destinate consumului uman sunt irosite, ceea ce generează costuri economice și ecologice semnificative.
Doar în Europa, 89 de milioane de tone de alimente ajung, în fiecare an, la gunoi; cinci milioane de tone provin din România.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 iulie 2020, 14:05
Studiul e condus de cercetători de la USAMV Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea ”Sfinții Chiril și Metodiu” din Skopje
După cum spune coordonatorul proiectului de la USAMV Cluj, prof. Cristina Bianca Pocol, criza sanitară actuală a demonstrat importanța asigurării suveranității alimentare pentru fiecare stat, iar reducerea risipei alimentare e un obiectiv prioritar.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.