Insula de vis, unde locuitorii trăiesc o viață lungă și sănătoasă
Stilul de viață nesănătos şi unele obiceiuri alimentare nesănătoase afectează negativ speranța de viață a populaţiei, a precizat medicul șef al unui spital din Moscova și un cunoscut prezentator TV din Rusia, Aleksandr Miasnikov.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 iulie 2020, 12:00
Stilul de viață nesănătos şi unele obiceiuri alimentare nesănătoase afectează negativ speranța de viață a populaţiei, a precizat medicul șef al unui spital din Moscova și un cunoscut prezentator TV din Rusia, Aleksandr Miasnikov.
Referindu-se la durata medie a vieţii unui individ, medicul a menționat exemplul britanicilor și micul dejun al acestora format din bacon, cârnați, crenvurşti, fasole și pâine cu unt. Totodată, Miasnikov a amintit că „la capitolul obezitate, britanicii se situează printre primele locuri în Europa, faţă de alte popoare”. „Unde locuiesc cei mai grași oameni de pe Planetă? În America, Australia şi în Europa”, a declarat Miasnikov, în cadrul programului televizat „Despre ce e mai important”.
Obiceiurile alimentare nesănătoase pot afecta negativ longevitatea
Potrivit afirmaţiilor sale, chinezii mănâncă absolut toate vietăţile de pe pământ. „Ei pun totul la macerat, fierb în apă, adaugă oțet și apoi mănâncă. Insectele ar fi ok, nu ar fi ceva grav, dar, de exemplu în provincia Sichuan din China se fac dulciuri din ardei iute, pe care le consumă copiii”, a specificat dr. Miasnikov, adăugând că enorm de multe persoane de acolo suferă de cancer pulmonar și diabet.
Vorbind despre japonezi, care sunt considerați, în mod tradițional, longevivi, medicul a spus că de regulă niponii fac cancer la stomac. „Acest fapt este determinat genetic. Să dăm exemplul Caucazului, majoritatea oamenilor de acolo trăiesc foarte mult, peste o sută de ani… Imunitatea congenitală este determinată parțial de microbiomul nostru”, a explicat medicul.
Există cel puţin cinci regiuni din lume în care locuitorii trăiesc o viață lungă și sănătoasă.
Printre acestea, se află și Ikaria, o mică insulă din Marea Egee, cu cele mai scăzute rate de mortalitate la vârste medii și demență la nivel mondial. Aici, una din trei persoane ajunge la vârsta de 90 ani. Studiile corelează longevitatea ikarienilor cu obiceiurile alimentare, respectiv cu dieta tradițională mediteraneeană, cu un consum crescut de fructe, legume, ulei de măsline și pește.
RADOR
Foto: greeka.com
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.