O alimentaţie greşită poate duce la apariţia cancerului
Un cercetător rus în oncologie, Andrei Pîlev, avertizează că unele alimente consumate în exces pot dezvolta tumori şi apoi cancer.
Articol editat de cristina.rusu, 13 iulie 2020, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 13 iulie 2020, 12:00
El mai avertizează că o dietă necorespunzătoare și consumul unor alimente nesănătoase poate creşte riscul apariţiei de cancer. Cancerul reprezintă o boală complexă ce poate avea diverse cauze, de la factorii genetici şi până la expunerea la anumite toxine.
Andrei Pîlev susţine că dieta are un rol important şi poate avea capacitatea de a influenţa apariţia cancerului, chiar şi la persoanele fără alţi factori de risc. Cercetatorul rus mai afirmă ca aproximativ 20% dintre cazurile de cancer sunt direct legate de obezitate, sedentarism, alimentaţie deficitară, fumat sau consum excesiv de alcool.
Expertul ne avertizează că există alimente cancerigene şi alimente care previn cancerul. El mai avertizează că anumite alimente sau băuturi pot să cauzeze cancer sau să contribuie la apariţia lui, cum ar fi de exemplu mâncarea arsă, mâncarea coaptă sau prăjită în exces, care conţine agenţi cancerigeni.
O nutriție incorectă poate fi unul dintre numeroşii factori care duc la dezvoltarea cancerului. În acest sens, expertul recomandă să fim foarte atenţi în special atunci când consumăm carne roșie.
Știm că, de exemplu, consumul excesiv de carne roșie poate duce la apariția unor tumori, a precizat expertul, potrivit postului de televiziune rus „TV Zvezda”. Pîlev a explicat că excluderea cărnii roşii din dietă sau consumul său moderat reduce riscul de apariţie a cancerului. Pîlev a mai menționat că în orice aliment putem găsi atât beneficii, cât și dezavantaje.
Andrei Pîlev a mai avertizat că de fapt consumul în exces de ulei rafinat de floarea soarelui poate duce la apariţia cancerului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.