Merele nu se consumă seara
Deşi sunt unele dintre cele mai delicioase şi suculente fructe, mulţi nutriţionişti avertizează că nu este bine ca merele să fie consumate seara.
Articol editat de cristina.rusu, 14 iulie 2020, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 14 iulie 2020, 12:00
Acest fruct, care întăreşte sistemul imunitar, nu trebuie mâncat în orice moment al zilei, ci doar dimineaţa. Pentru această recomandare sunt enumerate motive specifice. Conform unor studii, se recomandă consumul de mere dimineaţa devreme, deoarece sunt bogate în fibre dietetice şi pectină care se găseşte în coaja sa.
Majoritatea oamenilor au probleme digestive din cauza lipsei de somn sau a obiceiurilor alimentare proaste, aşa că un măr dimineaţa, imediat după trezire, este o idee bună. La micul dejun, merele pot stimula digestia mai bine decât oricare alt fruct, susţin nutriţioniştii. În plus, pectina din mere ajută la eliminarea toxinelor.
Dacă mâncăm mere seara sau noaptea, acest fruct se poate întoarce împotriva noastră şi poate încărca funcţiile intestinale. Aceasta înseamnă că mărul se va umfla şi vom simţi disconfort abominal pe parcursul nopţii. De asemenea, acizii organici găsiţi în mere pot creşte secreţia de acid stomacal, ceea ce poate, de asemenea, să accelereze mişcarea conţinutului intestinal.
Aşadar, potrivit specialiştilor, cel mai indicat este consumul de mere la micul dejun sau între mese, pentru a folosi cele mai multe substanţe nutritive din ele, pentru a accelera procesul de pierdere în greutate, pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă şi o digestie excelentă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.