Exemple de alimente care accelerează îmbătrânirea
Expertul în nutriţie Tamara Prunţeva avertizează că există o serie de alimente care accelerează îmbătrânirea precoce. După cum a explicat specialistul în probleme de nutriție din Rusia Tamara Prunţeva, alimentele cele mai periculoase sunt cele care conțin arome, coloranți, agenți de îngroșare, conservanți și alţi aditivi.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 iulie 2020, 12:00
Expertul în nutriţie Tamara Prunţeva avertizează că există o serie de alimente care accelerează îmbătrânirea precoce. După cum a explicat specialistul în probleme de nutriție din Rusia Tamara Prunţeva, alimentele cele mai periculoase sunt cele care conțin arome, coloranți, agenți de îngroșare, conservanți și alţi aditivi.
Printre aceste alimente se numără băuturile carbogazoase, produsele de patiserie, deserturile lactate, micul dejun dulce, precum și cârnații, crenvurştii și chiftelele preparate în marile reţele comerciale.
Persoanele care consumă în mod frecvent astfel de alimente au o carenţă considerabilă de proteine în organism, ceea ce provoacă scăderea masei musculare şi dereglarea membranelor biologice, iar în cazurile mai grave, o scădere reală a imunității și o reacţie inflamatorie acută a proteinelor. În plus, acest tip de dietă dezechilibrată, după cum a explicat nutriționistul, duce la anomalii cromozomiale, modificări ale numărului sau structurii cromozomilor, la reducerea secțiunilor finale ale cromozomilor responsabili de îmbătrânire.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.