Salata de castraveți și roșii este nesănătoasă
Potrivit experţilor în nutriţie, citați de „belnovosti.by”, în mod special este periculos să consume o cantitate mare de salată de roșii și castraveți persoanele care au hiperaciditate gastrică sau siferă de boli ale tractului gastro-intestinal sau de boli ale rinichilor.
Articol editat de cristina.rusu, 16 iulie 2020, 12:00 / actualizat: 16 iulie 2020, 14:42
Experții ne explică de ce nu este recomandată această asociere în salată între castraveți şi roşii. Castraveţii sunt legume alcaline, iar roșiile sunt acide, iar în urma asocierii lor rezultă săruri, care sunt dăunătoare pentru rinichi, pentru că ele nu pot fi digerate de organism. În plus, stomacul poate digera doar una din cele două legume, iar cea de-a doua legumă va începe să fermenteze în stomac, ceea ce ne crează senzaţia de stomac umflat, accentuând şi senzaţia de balonare.
Atunci când sunt asociate roșiile cu castraveții ele pierd din vitamine, deoarece castraveții conțin ascorbinaza, o enzimă ce distruge vitamina C, care se regăsește în cantități mari în roșii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.