Prima pagină » Diverse » Ce alimente consumăm pe timp de căniculă, când nu avem poftă de mâncare
Ce alimente consumăm pe timp de căniculă, când nu avem poftă de mâncare
Foto: Sponchia/Pixabay
Nutriţionistul Arina Smolova a oferit câteva sfaturi despre nutriție, pe timp de caniculă, atunci când alimentaţia devine pentru foarte mulți un adevărat test.
Articol editat de cristina.rusu,
21 iulie 2020, 12:00 / actualizat: 21 iulie 2020, 13:47
Nutriţionistul Arina Smolova a oferit câteva sfaturi despre nutriție, pe timp de caniculă, atunci când alimentaţia devine pentru foarte mulți un adevărat test.
Chiar dacă pofta de mâncare poate să scadă, atunci când afară este foarte cald, există alimente care pot ajuta organismul să se hidrateze și să nu se îngraşe.
Într-un interviu acordat ziarului „Vecerneaia Moskva”, nutriţionistul rus a recomandat să înlocuim alimentele greu digerabile cu salatele ce conţin atât multe verdeţuri, cât şi carne. Expertul a menționat faptul că, pe timp de caniculă este necesar să completăm rezervele de proteine, carbohidrați, grăsimi și alte elemente.
Potrivit Arinei Smolova, carnea roșie poate fi înlocuită vara cu pește sau curcan. Smolova ne recomandă pentru micul dejun salate cu multă verdeaţă, legume, ouă și carne fiartă şi feliată sau tăiată cuburi.
Pentru prânz, Smolova ne recomandă să mâncăm fructe de mare sau orez cu pui. Pentru prânz, nutriţionistul ne mai recomandă să consumăm fructe de pădure și alte fructe, iar pentru cină – brânză cu fructe de pădure sau o mini salată.
De asemenea, expertul consideră că este important pe timp de caniculă să nu facem abuz de cofeină, de băuturi revigorante și de sucuri carbogazoase, ci să preferăm iaurturile sau chefirul cu conținut scăzut de grăsimi.
RADOR
Foto: Sponchia/Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.