Open call: Atelier de practici microperformative
Artiștii și cercetătorii în domeniul artelor hibride Lucie Strecker și Jens Hauser vor coordona atelierul de introducere în microperformativitate cu un număr limitat de artiști români, pe Zoom.
Articol editat de cristina.rusu, 29 iulie 2020, 13:56
Artiștii și cercetătorii în domeniul artelor hibride Lucie Strecker și Jens Hauser vor coordona atelierul de introducere în microperformativitate cu un număr limitat de artiști români, pe Zoom.
Între 26-29 august, Reactor în parteneriat cu Centrul Cultural German din Cluj-Napoca organizează un atelier de practici microperformative coordonat de Lucie Strecker (Berlin și Viena), artistă și cercetătoare în domeniul artelor performative și a artelor hibride, și de Jens Hauser (Paris și Copenhaga), specialist în studii media, cu focus pe interacțiunea dintre artă și tehnologie.
Atelierul este dedicat practicienilor în artele performative care au un interes de a aprofunda noi direcții de creație și cercetare, în special în zona microperformativității. Microperformativitatea este un concept recent, care se referă la destabilizarea scării de valori umane prin intermediul entităților microscopice, utilizate în acțiuni estetice.
Atelierul este gratuit și va avea loc online, cu un număr limitat de participanți.
Pentru participare, cei interesați sunt rugați să trimită pe adresa spatiureactor@gmail.com un email cu titlul „Înscriere workshop”, care va cuprinde un CV și o scurtă motivație care să vă explice interesul de a participa la acest atelier.
Dată limită pentru înscrieri: 14 august.
Numele participanților vor fi anunțate în data de 17 august.
Mai multe informații despre atelier pot fi găsite pe site-ul www.reactor-cluj.com, la secțiunea Noutăți.
Evenimentul face parte din programul multianual Postuman. Abordări performative, care are ca scop sondarea implicațiilor etice, psihologice și socio-politice ale evoluției tehnologice. Acest program cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.