Consumul de cartofi, periculos pentru pacienții hipertensivi
Expertul britanic a explicat că, de fapt, consumul a patru sau mai multe porții de cartofi pe săptămână duce la creşterea cu aproximativ 11% a riscului de hipertensiune arterială, comparativ cu consumul doar a unei singure porții pe lună.
Articol editat de cristina.rusu, 31 iulie 2020, 12:00
Ca urmare, în cazul hipertensivilor sunt contraindicate absolut toate preparatele din cartofi – cartofi fierți, cartofi prăjiți simplu sau cartofi pai, french fries sau cartofi bavarezi, cartofi copţi, salate ce conţin cartofi…
Sarah Brewer consideră că cel mai indicat ar fi să substituiți cartofii cu sfecla, deoarece sfecla conține nitrați, care ajută la dilatarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale. În același timp, este mai indicat să coaceţi sfecla întreagă în cuptor, pentru ca ea să nu-și piardă din proprietăți.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.