Lucruri mai puţin cunoscute despre pepenele verde
Conform celor mai vechi dovezi, pepenele verde a fost cultivat pentru prima dată în Egipt cu aproximativ 5.000 de ani în urmă. În Egiptul antic, pepenii erau aşezaţi în morminte pentru a hrăni sufletele.
Articol editat de cristina.rusu, 9 august 2020, 11:50 / actualizat: 12 august 2020, 13:57
În China, pepenii au fost cultivaţi încă din secolul al X-lea, iar în Europa, începând cu secolul XIII.
Numele său ştiinţific este Citrullus Lanatus. Pepenele verde conţine 92% apă. Există peste 1.200 de soiuri de pepene verde care se cultivă în 96 de ţări din întreaga lume. Cel mai important producător de pepene verde este China. I
deea de a crește pepeni pătraţi îşi are originea în Japonia. În Egipt şi Israel, pepenele verde se serveşte cu brânză feta. În China şi Japonia, oaspeţii aduc adesea pepene verde în dar pentru gazdă. Pepenele verde este o sursă mai bogată de licopen decât roşiile. Toate părţile sale sunt comestibile, inclusiv seminţele şi coaja.
Sucul de pepene verde ameliorează tensiunea musculară. Pepenele verde este bogat în vitaminele A şi C şi potasiu. Conţinutul de zahăr din pepene verde este de doar 6%.
Pepenele fără seminţe nu este modificat genetic, ci este un hibrid steril.
Recordul mondial Guinness pentru cel mai greu pepene verde, stabilit în 2013, este de 159 de kilograme. Există o lună întreagă în Statele Unite dedicată pepenilor verzi. Unele soiuri au nevoie de 130 de zile călduroase pentru a se coace. Majoritatea pepenilor se coc între 85 şi 100 de zile. Interiorul pepenelui verde nu este întotdeauna roşu. Pepenii verzi pot avea interiorul de culoare portocalie, verde, galbenă, roz şi albă.
Pepenele verde are un conţinut scăzut de calorii şi nu conține grăsimi „rele” şi colesterol.
Proeminentul scriitor şi umorist Mark Twain era un fan al pepenilor pe care i-a numit „mâncarea îngerilor”.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.