Berea poate fi periculoasă pentru unii consumatori
Potrivit nutriționistului Elena Solomatina, citată de publicaţia „Vecerneaia Moskva”, vorbim despre creşterea indicelui glicemic și de alcoolul din bere, care poate avea efecte devastatoare.
Articol editat de cristina.rusu, 13 august 2020, 12:00
În acest sens, specialistul le-a recomandat persoanelor cu tulburări mentale, ale sistemului nervos periferic, cu predispoziție la ateroscleroză și diabeticilor să renunţe definitiv la această băutură.
Berea non-alcoolică este la fel de periculoasă, din cauza că ea creşte indicele glicemic, care contribuie la dezvoltarea rezistenței la insulină și provoacă dezvoltarea diabetului de tip 2. De asemenea, medicul avertizează că, de fapt, consumul de bere fără alcool este cale directă care duce către formarea plăcilor aterosclerotice și a excesului în greutate.
În același timp, berea poate fi consumată dacă este preparată din produse naturale și nefiltrată, a adăugat medicul, îndemnând să se respecte un consum de 300 ml pe zi. De asemenea, expertul nu recomandă consumul de bere pe stomacul gol, deoarece acest fapt poate provoca crize și crampe de stomac.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.