Consumul de orez crește riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare
Cercetătorii de la universităţile din Manchester şi Salford au analizat datele provenite de la locuitori din Marea Britanie şi Ţara Galilor şi au evaluat efectul consumului regulat de orez asupra corpului lor.
Articol editat de cristina.rusu, 18 august 2020, 12:00
S-a dovedit că 25% dintre iubitorii acestui produs care aveau probleme de sănătate au prezentat un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare. În urma analizei, cercetătorii au descoperit că riscul crescut pentru sănătate în urma consumului de orez este de aproximativ 6%.
Potrivit experţilor, orezul poate acumula arsenic, care apoi intră în corpul uman. Utilizarea pe termen lung a acestui element chimic, chiar şi în doze mici, este periculoasă pentru inimă şi vasele de sânge şi este asociată cu mii de cazuri de moarte prematură în fiecare an.
Pentru a reduce riscul de boală, specialiştii sfătuiesc amatorii acestui aliment să-şi diversifice dieta cu alte cereale, precum şi să aleagă diferite tipuri de orez – cum ar fi basmati sau perlat.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.