Un pahar de apă consumat pe stomacul gol face minuni, dar nu pentru toată lumea
Acest obicei nu este recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială, predispuse la edeme şi urolitiază. Dar pentru majoritatea oamenilor, acest obicei este absolut inofensiv şi are doar un efect pozitiv.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 august 2020, 12:00
Desigur, dacă sunt respectate câteva reguli simple: paharul cu apă se bea în 10 minute de la trezire. Apa trebuie să fie proaspătă, nu fiartă. După paharul cu apă, micul dejun se serveşte după cel puţin 40 de minute. Apa rece (15-20 grade) pune în mişcare mucoasa gastrică şi încurajează organismul să producă energie. Apa la temperatura camerei (20-27 grade) stimulează eficient tractul gastrointestinal şi ajută la normalizarea digestiei. Apa caldă (35-40 grade) accelerează mai bine procesele de curăţare ale organismului şi stimulează metabolismul.
În China, India şi Japonia, acest obicei este considerat unul dintre secretele longevităţii. Experţii cred că temperatura optimă a apei ar trebui să fie în jur de 35 de grade. Cel mai bine este să alegem temperatura apei în funcţie de propriul corp.
RADOR
Foto: Daria Shevtsova – Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.