O plantă extraordinară și beneficiile ei – ghimbirul
Ghimbirul este o plantă extraordinară şi toţi cei care s-au luptat cu gripa pot confirma acest lucru. În afară de faptul că oferă o aromă deosebită alimentelor preferate – sushi, mâncare indiană, prăjituri de Crăciun – beneficiile sale nu se opresc aici.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 august 2020, 12:00
Ghimbirul este o plantă extraordinară şi toţi cei care s-au luptat cu gripa pot confirma acest lucru. În afară de faptul că oferă o aromă deosebită alimentelor preferate – sushi, mâncare indiană, prăjituri de Crăciun – beneficiile sale nu se opresc aici.
Ghimbirul conține 12 tipuri de antioxidanţi care îl fac de neînlocuit într-o dietă pentru un stil de viaţă sănătos, dar şi vitamina C, fosfor, fier. De asemenea, poate ameliora durerile articulare şi musculare.
Un studiu arată că pacienţii cu osteoporoză suferă mai puţin din cauza durerilor dacă iau ghimbir în mod regulat. O durere de cap severă poate fi atenuată dacă se mestecă puţin ghimbir. Multe cercetări au demonstrat că ajută la menţinerea celulelor creierului sănătoase şi îmbunătăţeşte timpul de reacţie.
Rădăcina de ghimbir este folosită de secole în călătoriile cu vaporul şi cu avionul pentru că suprimă greaţa. Femeile însărcinate pot încerca, de asemenea, să înlăture greaţa matinală cu ghimbir. Această rădăcină aromată combate cu succes şi crampele stomacale.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.