Pajiştile din Sălaj şi mâncarea autentică, lăudate de experţii britanici [AUDIO]
Omul de ştiinţă a constatat că bogăţia biodiversităţii din Transilvania, unde poluarea nu şi-a lăsat încă amprenta, se regăseşte şi în calitatea produselor culinare, mierea de albine fiind cel mai bun exemplu:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 27 august 2020, 06:00 / actualizat: 27 august 2020, 7:35
Unele produse din Transilvania sunt extraordinare, sunt unice în lume. De exemplu cea mai bună miere pe care am gustat-o eu este de aici. Nu ar trebui să fie prea greu de vândut, le-ar aduce bani localnicilor.
John Akeroyd crede că Transilvania este o zonă cu o biodiversitate bogată, care ar trebui pusă în valoare şi protejată:
Dacă ai biodiversitate, ai un mediu bogat pentru producţia de mâncare sănătoasă. Cred că astfel de produse – inclusiv fructele – trebuie să fie puse în valoare, pentru a aduce profit într-un mod frumos şi sănătos.
John Akeroyd a vizitat de mai multe ori România în ultimii ani şi a tras câteva concluzii, precum faptul că România are potenţial pentru a produce mâncare suficientă şi sănătoasă, inclusiv pentru a promova şi organiza un altfel de turism, bazat pe simplitate, pe ceea ce în alte state a dispărut cu ani în urmă.
Adrian Lungu (RRA) / Andrea Nagy / foto: facebook Primăria Zalău
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.