Alimentele congelate, posibile purtătoare ale coronavirusului
O echipă de biologi din Singapore a confirmat, în practică, că recentele focare inexplicabile de infecţie cu coronavirus din China, Vietnam și alte țări din regiunea Asia-Pacific, ar fi putut fi într-adevăr cauzate de alimente congelate contaminate. Rezultatele experimentelor lor au fost publicate de biblioteca științifică electronică bioRxiv.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 august 2020, 12:00 / actualizat: 28 august 2020, 13:03
O echipă de biologi din Singapore a confirmat, în practică, că recentele focare inexplicabile de infecţie cu coronavirus din China, Vietnam și alte țări din regiunea Asia-Pacific, ar fi putut fi într-adevăr cauzate de alimente congelate contaminate. Rezultatele experimentelor lor au fost publicate de biblioteca științifică electronică bioRxiv.
Experimentele au demonstrat că particule ale noului coronavirus (SARS-CoV-2) pot supraviețui la temperaturi și perioade asociate de obicei cu transportul și depozitarea alimentelor congelate și proaspete. Particule al virusului pe care noi le-am adăugat în carnea de porc, pui și păstrăv se menţineau viabile timp de trei săptămâni – scriu cercetătorii.
De asemenea, experimentele cu particule de coronavirus „în vitro” au arătat că la temperaturi apropiate de zero, acestea pot supravieţui aproape la nesfârșit. Mai mult, acest lucru este tipic atât pentru mediul acvatic, cât și pentru o varietate de suprafețe organice și anorganice. Din această cauză, oamenii de știință se tem că SARS-CoV-2 se poate răspândi şi prin canalizare și rezervoare de apă naturale.
RADOR
Foto: foodiesfeed.com
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.