Măști de protecție și dezinfectanți pentru elevii din Bihor
Am avut două opţiuni: să achiziţionăm măşti chiurgicale sau să achiziţionăm măşti textile. Având în vedere că cele chirurgicale sunt standard, nu ţin cont de vârstele copiilor, şi având în vedere dificultatea de menţinere a acestora pe feţele copiilor am decis să achiziţionăm măşti textile, a spus primarul Ilie Bolojan .
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 31 august 2020, 17:43
Măsura va fi extinsă în tot județul, a precizat și prefectul Dumitru Țiplea.
Primăria Oradea va achiziționa și cinci nebulizatoare care vor fi folosite pentru dezinfectarea claselor și școlilor unde apar cazuri de Covid 19.
Peste 75% din unităţile de învăţământ din Bihor sunt pregătite să reia activitatea fizic în şcoală.
În județ, peste 82.5% sunt pregătite să reia cursurile. Avem 17.5% unde există și opțiunea pentru scenariul galben, în care o parte dintre elevi ar participa la școală și o altă parte, onlin. Noi susținem cu tărie că este bine să adoptăm măsura curajoasă de a încerca să îi aducem pe toți elevii în sălile de clasă. În Oradea situația este mai complicată datorită numărului mare de elevi din școli și din formațiunile de studiu, a precizat inspectorul școlar general Virgil Blage.
Potrivit acestuia, acolo unde părinții se tem să își trimită copiii la școală, cursurile vor fi transmise și online.
Săptămâna următoare, școlile și grădinițele vor face o statistică pentru a vedea câți elevi vor merge la școală și câți prefer să urmărească lecțiile online. Abia după aceasta și după ce se va ști dacă se poate respecta distanța între bănci, școlile vor decide dacă elevii vor merge la școală în schimburi.
Școlile cu săli mai mici vor opta, cel mai probabil, pentru învățământ hibrid la anumite clase – o parte din elevi vor participa la lecții la școală, cealaltă parte le vor urmări de acasă, online.
Încercăm pe cât mai mulţi să-i aducem la şcoală. Dar unde sunt probleme de spaţiu, vom organiza aşa-numitul scenariu galben – Virgil Blage.
Decizia finală va fi luată după ce vor apărea normele sanitare finale, elaborate de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.
Daniela Rahotă, șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor a arătat că 34 de clădiri ale unor unități din Bihor nu au încă autorizație sanitară de funcționare – lipsa grupurilor sanitare conforme.
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.