Trei alimente esențiale pentru o piele strălucitoare
O dietă echilibrată şi consumul de alimente care stimulează producţia de colagen de către organism, oferă şansa de a încetini procesul de îmbătrânire. Iată recomandările nutriţioniştilor pentru un meniu cu alimente care încetinesc îmbătrânirea:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 septembrie 2020, 12:00
Varza este o legumă unică şi o sursă nepreţuită de fibre. Conţine o cantitate uriaşă de substanţe utile, inclusiv acid ascorbic. Are un efect pozitiv asupra tractului gastro-intestinal şi un efect tonic. În acelaşi timp, compoziţia sa echilibrată stimulează organismul să producă propriul colagen datorită vitaminelor solubile în grăsimi. Există o cantitate importantă de antioxidanţi în varza roşie, care favorizează eliminarea toxinelor.
Avocado – Cine doreşte o piele frumoasă, trebuie să consume avocado. Conţine mulţi acizi graşi utili, nutrienţi şi oligoelemente cu vitamine. Obţinerea vitaminei E, care elimină radicalii liberi, ajută la menţinerea tinereţii şi sănătăţii. Acizii graşi Omega-3 stimulează sinteza de colagen la nivelul pielii.
Peşte – Peştele este principala sursă de Omega-3. Substanţa are un efect benefic asupra dezvoltării creierului şi a abilităţilor mentale, activând sinteza de colagen. Sunt preferate soiurile grase de peşte de mare, somon şi hering, dar şi păstrăv, tonul alb şi macrou.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.