Pătrunjelul, planta cu proprietăţi vindecătoare
Obişnuim să folosim pătrunjelul ca şi condiment pentru diferite feluri de mâncare, însă proprietăţile sale benefice nu se reduc doar la atât.
Articol editat de cristina.rusu, 5 septembrie 2020, 12:00
Obişnuim să folosim pătrunjelul ca şi condiment pentru diferite feluri de mâncare, însă proprietăţile sale benefice nu se reduc doar la atât.
Această plantă are proprietăţi vindecătoare care o fac extrem de utilă. Pătrunjelul conţine o cantitate imensă de vitamine şi minerale, dintre care multe nu sunt produse de organism, ci sunt luate din alimente.
Vitaminele şi mineralele din pătrunjel au un efect general de întărire asupra organismului, îmbunătăţind astfel sistemul imunitar. Acest condiment aromat este bogat în special în vitaminele B şi C, care contribuie la producerea de testosteron şi ajută la întărirea sistemului muscular, având efect antispastic şi antiseptic.
Stresul zilnic este redus considerabil prin consumul a 50 de grame de pătrunjel proaspăt pe zi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.