Cinci şcoli din Bihor, în scenariul roşu. Oradea, în scenariul galben
Astfel, localitatea Bulz are o incidenţă de 16,26/1.000, Pocola 3, 48, Tulca 3, 33, Măgeşti, 3, 06, iar Ţeţchea, 3, 05.
Articol editat de cristina.rusu, 8 septembrie 2020, 16:52
Peste 250 de copii din aceste localităţi nu dispun de mijloacele necesare pentru a începe cursurile online. Numărul a fost raportat Ministerului Educaţiei de la care se aşteaptă o soluţie. În cazul în care aceasta nu va fi găsită, conducerea IŞJ Bihor a luat în discuţie inclusiv posibilitatea de a împrumuta tabletele de la şcolile care se află în scenariul verde şi a le oferi elevilor care nu au acces la online, pe perioada în care şcoala se va face online.
O soluţie la care ne gândim, şi facem o analiză serioasă în privinţa valabilităţii acestei soluţii, ar fi să împrumutăm tabletele de la şcolile care au, dar se află în scenariul verde, şcolilor care au nevoie stringentă în acest moment. Deocamdată este doar la nivel de discuţie. Vom vedea care este soluţia cea mai bună. Sper să găsim acest număr de tablete, care să fie disponibile. Nu ştim cum vor evolua lucrurile şi care sunt localităţile care vor intra în scenariul roşu şi cele care vor ieşi din scenariul roşu, a declarat inspectorul şef Virgil Blage.
De asemenea, 33 de localităţi din Bihor sunt în scenariul galben, în care învăţământul va fi făcut în sistem hibrid (o parte la şcoală, o parte online) şi 62, în scenariul verde. În scenariul verde sunt şcolile din Marghita, Aleşd, Valea lui Mihai, Ştei, Săcuieni etc. Oradea, Beiuşul, Salonta, Nucetul şi Vascăul sunt printre localităţile în care învăţământul va fi făcut în sistem hibrid. Lor li se alătură şcolile şi grădiniţele din comunele Abram, Aştileu, Auşeu, Boianu Mare, Brusturi, Buduslău, Bulz, Căbeşti, Cefa, Ceica, Curăţele, Drăgăneşti, Drăgeşti, Gepiu, Hidişelu de Sus, Husasău de Tinca, Lunca, Mădăras, Oşorhei, Popeşti, Remetea, Roşiori, Sâmbăta, Sânnicolau Român, Suplacu de Barcău, Tărcaia, Tăuteu şi Vadu Crişului.
Acesta a precizat că, în momentul de faţă, în Oradea, în municipiile din judeţ, şi în bună parte din şcolile din mediul rural, acest lucru este posibil. Însă nu peste tot, întrucât există întârzieri la achiziţia tabletelor, în prezent derulându-se dialoguri între şcoli şi primării pentru achiziţia lor.
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.