La Cluj, vacanța de vară se încheie cu WonderPuck
Pentru că numărul de locuri este limitat, iar spectacolele sunt în cea mai mare parte rezervate, în timpul Festivalului WonderPuck 2020 vor avea loc o serie de evenimente și transmisiuni online pentru a rămâne aproape și de cei care nu pot să ajungă la spectacole.
Articol editat de cristina.rusu, 10 septembrie 2020, 12:39
Primul atelier va fi joi, 10 septembrie, constând într-o sesiune online de gătit raw-vegan, cu Domnul Păpădie și Prosop.
În evenimentul de pe pagina https://www.facebook.com/wonderpuckcluj/ se găsește rețeta și ingredientele care trebuie pregătite pentru a crea împreună o rețetă dulce, simplă și sănătoasă. Alte două ateliere online vor promova sportul pentru copii și îi vor învăța cum să confecționeze și să mânuiască păpuși.
O altă noutate constă în faptul că spectacolele și momentele artistice din Piața Unirii se vor transmite în regim de live streaming .
Cea de-a patra ediție a evenimentului oferă publicului clujean și câteva expoziții. Structura „Tunelul timpului de pe Bulevardul Eroilor găzduiește în aceste zile expoziția de fotografie „Puck 70”, cu imagini din arhiva Teatrului de Păpuși „Puck”. De asemenea, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj poate fi vizionată expoziția „În căutarea lui Puck”, realizată în colaborare cu studenții Universității de Arte și Design (UAD) din Cluj-Napoca. Totodată, pe parcursul celor trei zile de festival, în Piața Unirii vor fi amplasate câteva expoziții în aer liber cum ar fi „Fantasy is born in Transylvania” (Florin Marc), „Rochiile de metal”(Florin Marin), „Eye to eye” (Elena Ilaș) sau Botanical Fantasy (Ștefania Ștefănescu). Aceeași piață va găzdui și expoziția holografică cu fractali „Brâncuși”, realizată de Armand Richelet-Kleinberg și Radu Dinulescu.
Deschiderea oficială a celei de-a patra ediții a Festivalului Stradal WonderPuck va avea loc vineri, 11 septembrie, de la ora 16.30, în Piața Unirii. Programul general al manifestării cuprinde 32 de momente artistice, plus șapte expoziții și cinci ateliere. Cele patru locații ale ediției din acest an sunt Piața Unirii, curtea Muzeului de Artă, curtea Muzeului de Istorie a Transilvaniei și cea a Castelului Bánffy de la Bonțida.
Printre evenimentele speciale ale festivalului din acest an se numără avanpremiera spectacolului „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, cu scenariul, regia și ilustrația muzicală semnate de Ionuț Constantinescu.
Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, Vasilache și Marioara hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Nu știu, însă, ce îi așteaptă și prin câte peripeții vor trece, călătorind prin timp și spațiu.
Ionuț Constantinescu regândește și adaptează povestea lui Vasilache și a Marioarei din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite. De data aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte personaje care animă situațiile, cu mult umor.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Asistent de regie este Călin Mureșan. Scenografia este semnată de Andra Ștefan.
O altă noutate a ediției 2020 a Festivalului WonderPuck va fi proiecția filmului de animație cu păpuși „Hugo și Dragonul”, în regia lui Philippe Baylaucq. A fost odată ca niciodata un mic sat care rămâne în întuneric după ce Dragonul Bijou mănâncă stelele și soarele de pe cer. Hugo, un băiețel din sat, se luptă cu dragonul și îl învinge.
Hugo și Dragonul e o fantezie muzicală despre aventură și explorare, care a aprins imaginația copiilor de pretutindeni. Evenimentul va avea loc duminică, 13 septembrie, de la ora 21, în curtea Muzeului de Artă. Partener al proiectului este Institutul Francez Cluj.
Detalii despre programul festivalului pot fi consultate aici: http://teatrulpuck.ro/4018-2/ .
Accesul la toate evenimentele WonderPuck 2020 se va face pe baza rezervării de bilete cu valoare zero, pe site-ul WonderPuck, accesând următorul link: https://www.wonderpuck.eu/program-wonderpuck/. Numărul maxim de spectatori la un spectacol va fi de 300 în Piața Unirii, 70 în curtea Muzeului de Artă, iar în cea a Muzeului de Istorie, limita este de de 50 de spectatori.
Participarea la evenimentele din cadrul Festivalului stradal WonderPuck 2020 presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea legislației în vigoare la data evenimentelor. Detalii despre regulament, aici: https://www.wonderpuck.eu/reguli-si-masuri-de-siguranta/.
Pe toată durata evenimentelor, spectatorii sunt rugați să stea așezați pe scaune. Intrarea și ieșirea se va face prin spații diferite, special amenajate.
Comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.