Noul an școlar a debutat atipic, iar realitatea din şcoli nu ne dă motive de optimism
89 de școli din Bihor sunt, în continuare, fără autorizație ISU și 34, fără autorizație de la Direcția de Sănătate Publică. Majoritatea dintre aceste școli se află în mediul rural.
Articol editat de cristina.rusu, 14 septembrie 2020, 12:38
De asemenea, elevii din 11 şcoli din Bihor au început şcoala online, pentru că sălile claselor în care învaţă sunt prea mici pentru a-I primi pe toţi, în condiţiile de siguranţă impuse de autorităţi.
Este vorba de Colegiul Tehnic nr. 1 Vadu Crişului, Şcoala Gimnazială nr. 1 Ceica, Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Roman” Auşeu, Şcoala Gimnazială ,,Nestor Porumb” Tulca, Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz, Şcoala Gimnazială nr. 1 Sânnicolau Român, Şcoala nr. 1 din Butani, Şcoala nr. 1 Cefa, Şcoala nr. 1 Hotar, Şcoala nr. 1 Remetea și Şcoala nr. 1 Tăuteu. Lor li se adaugă elevii localităţilor aflate în 7 septembrie, în scenariul roşu, iar după noua analiză a situaţiei epidemiologice acestea au intrat în scenariul galben – Ţeţchea unde s-a trecut de pe scenariul roşu pe galben, la Măgeşti care a trecut de pe roşu pe galben.
De asemenea, mulţi dintre elevii şcolilor din Oradea şi din judeţ care se află în şantier sau unde sălile de clasă sunt mici şi nu pot să îi primească în condiţii de siguranţă, vor începe şcoala online. Este vorba de Şcoala Gimnazială ,,Dacia”, Şcoala Gimnazială nr. 11 Oradea, Liceul ,, Lucian Blaga”, Emanuil Gojdu, Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu”. Şantierele de la Şcoala Gimnazială nr 1 Căbeşti, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Popeşti, Şcoala Gimnazială nr 1 Bulz, Şcoala Ginnazială nr 1 Sâmbăta, Şcoala din Husasău de Tinca (lucrări de extindere a şcolii), Şcoala din Lupoaia şi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Spinuş vor fi încheiate abia la sfârşitul lunii septembrie.
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.