447 de camere de supraveghere au fost montate în Oradea
Primăria Oradea a montat, până în prezent, 447 de camere de supraveghere (din totalul de 600 prevăzute în proiect). Acestea acoperă aproape toată suprafața municipiului, excepție fac zonele mărginașe.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 septembrie 2020, 15:04
Primăria Oradea a montat, până în prezent, 447 de camere de supraveghere (din totalul de 600 prevăzute în proiect). Acestea acoperă aproape toată suprafața municipiului, excepție fac zonele mărginașe.
Primăria Oradea a început încă de anul trecut modernizarea sistemului unic de supraveghere video existent pe domeniul public al municipiului, scopul principal fiind de a crește siguranța cetățenilor și a elevilor care merg la școală, dar și de a putea permite analiza și prelucrarea semnalului video inteligent, cât și recunoașterea numerelor de înmatriculare a autovehiculelor parcate în locuri nepermise.
Proiectul Primăriei Oradea s-a realizat în trei etape și a început prin modernizarea sistemului de stocare, procesare video și dispecerizare (video wall şi staţii de lucru), echipamentele noi achiziționate fiind instalate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor de pe str. Calea Aradului nr. 78.
În etapa a II-a au fost instalate cele 447 de camere de supraveghere, din care 14 sunt camere panoramice cu vedere 360 grade (PTZ), 29 sunt camere control trafic (LPR – pt. citirea numerelor de înmatriculare) și 404 sunt camere cu vedere de ansamblu.
Aceste camere de supraveghere sunt montate pe principalele artere de circulație, în parcuri, în intersecții, în vecinătatea școlilor, la intrările și ieșirile din oraș, în zona centrală, în zonele pietonale aglomerate, în pasaje și în cartiere etc.
În continuare, urmează să fie montate și alte camere pentru citirea numerelor de înmatriculare la intrările și ieșirile din oraş, dar și camere camere panoramice cu vedere 360 de grade.
Montarea camerelor de supraveghere rămase, respectiv diferența până la 600, câte s-au achiziționat prin acest proiect, se va efectua în cursul anului viitor. În etapa a III-a va fi implementat un soft de videoanaliză a imaginilor pentru următoarele posibile scenarii: acțiuni ostile, ambuteiaje auto, incendii și alte acțiuni care ar pune în pericol siguranța cetățenilor. Astfel, vor fi instalate camere video în stații de autobuz și tramvai, dar și în alte locuri unde asemenea acțiuni sunt posibile, a anunțat Mirela Macra, de la Birou de Comunicare al Primăriei Oradea.
Valoarea achiziției a fost de 3.164.040 lei (fără TVA).
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.