Directorul ANPC, Paul Anghel: Virusul sars-cov-2 nu se transmite prin alimente
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, afirmă că nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, iar rezultatele preliminare ale studiului prezentat de Universitatea din Bucureşti contrazic declaraţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 26 septembrie 2020, 16:20
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, afirmă că nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, iar rezultatele preliminare ale studiului prezentat de Universitatea din Bucureşti contrazic declaraţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară.
Potrivit sursei citate, coronavirusurile nu se multiplică în alimente, ele au nevoie de o gazdă-animal sau de una umană pentru a se multiplica.
Deşi studiile recente arată că virusul persistă până la 24 de ore pe carton şi până la câteva zile pe suprafeţe dure (oţel, plastic), nu există nici o dovadă că ambalajele contaminate transmit infecţia.
Directorul general al ANPC afirmă că regulile de igienă la cumpărături rămân aceleaşi şi face din nou apel pentru respectarea lor, respectiv purtarea măştilor în magazine, dezinfectarea frecventă a mâinilor cu soluţiile pe care toate magazinele le pun la dispoziţie, atingerea exclusivă a produselor care sunt puse în coş.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.