Copiii născuţi toamna sunt mai predispuşi la alergii
Copiii născuţi toamna sunt mai predispuşi la alergiile alimentare şi la bolile pe care acestea le provoacă, potrivit unui nou studiu publicat de revista medicală „Journal of Allergy and Clinical Immunology”.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 27 septembrie 2020, 12:00 / actualizat: 27 septembrie 2020, 13:20
Copiii născuţi toamna sunt mai predispuşi la alergiile alimentare şi la bolile pe care acestea le provoacă, potrivit unui nou studiu publicat de revista medicală „Journal of Allergy and Clinical Immunology”.
Dr. Jessica Hui de la National Jewish Health Institute, autorul principal al articolului, susţine că alergiile se manifestă cel mai adesea sub formă de piele uscată, dar pot lua şi alte forme.
„Examinăm fiecare copil care este tratat în spitalul nostru şi am ajuns la concluzia că cei născuţi toamna au mult mai multe şanse să experimenteze ceea ce se numeşte un marş atopic. Acum încercăm să înţelegem de ce este aşa şi credem că acest lucru este provocat doar de bacteriile de pe piele„, a explicat dr.Hui.
Marşul atopic marchează schimbarea formei alergiei pe măsură ce copilul creşte. În anii următori, reacţiile pot include mâncărime, înroşirea pielii şi chiar astm şi febră. Medicii subliniază că prevenirea marşului atopic este posibilă prin tratament, adică hidratarea pielii înroşite a bebeluşului cu loţiuni, precum şi eliminarea alimentelor care provoacă alergii.
Laptele de vacă, ouăle, grâul, glutenul, soia, peştele, midiile, susanul şi alte semințe, precum şi arahidele şi nucile sunt alimente care cauzează cel mai adesea alergii. Experţii precizează că nu se recomandă excluderea completă a acestor alimente din dietă, însă trebuie evitat consumul lor zilnic, fiind de preferat o pauză de câteva zile.
RADOR
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.