Beneficiile ciupercilor asupra sănătăţii
Aceste legume populare conţin proteine, vitamine B şi C, acizi nicotinici şi folici, precum şi calciu, fosfor, potasiu şi fier. De asemenea, ele au un efect benefic asupra activităţii sistemului nervos cardiovascular şi central şi circulaţiei sanguine şi întăresc ţesutul osos.
Articol editat de cristina.rusu, 29 septembrie 2020, 11:38
Ciupercile se consumă cel mai bine în combinaţie cu cereale, carne şi legume, însă nu sunt recomandate în alimentaţie în mod regulat pentru copiii cu vârste sub cinci ani. Ele trebuie să fie albe, cu nuanţe de bej, fără pete întunecate, iar pălăriuţa lor trebuie să aibă un aspect mat.
Când sunt proaspete, aceste legume au un miros specific şi foarte puternic.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.