România se află pe locul 9, în UE, la risipa alimentară
Românii aruncă legume, fructe, produse de panificaţie, dar şi carne şi mezeluri. Ţara noastră se află pe locul 9 în clasamentul privind risipa alimentară la nivelul Uniunii Europene. Ţinta autorităţilor este de a înjumătăţii risipa pe cap de locuitor până în anul 2030, potrivit lui Cornel Bertea Hanganu:
Articol editat de Camelia Velțan, 29 septembrie 2020, 15:01
26% din mâncare se degradează prea repede, ceea ce înseamnă că avem nevoie în continuare de educație privind alimentația, 21% ajunge la coș pentru că estimăm greșit cantitățile și 14% sunt cumpărături în exces. În România, cifrele ne arată că aproape 12% din mâncarea cumpărată ajunge la coş; stăm bine din punctul acesta de vedere, pentru că media europeană este aproape dublu. Câteva cauze ale risipei alimentare: avem supraproducție, cumpărături în exces, cumpărături de alimente perisabile în exces, care ajung coş.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.