Prima pagină » Diverse » Alimente care ar trebui să facă parte din dieta zilnică de toamnă
Alimente care ar trebui să facă parte din dieta zilnică de toamnă
Foto: FotoshopTofs /Pixabay
Nutriționistul Marina Apletaeva, alergolog şi imunolog, a făcut câteva recomandări cu privire la alimentele care ar trebui să facă parte din dieta zilnică de toamnă.
Articol editat de cristina.rusu,
2 octombrie 2020, 12:00 / actualizat: 30 octombrie 2020, 10:33
Nutriționistul Marina Apletaeva, alergolog şi imunolog, a făcut câteva recomandări cu privire la alimentele care ar trebui să facă parte din dieta zilnică de toamnă.
Expertul susţine că, de fapt, consumul acestor produse alimentare este necesar pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos pe perioada toamnei. Apletaeva a mai precizat că beta-carotenul are un rol decisiv în apărarea organismului împotriva bolilor din sezonul rece al anului.
În perioada celor trei luni de toamnă, trebuie să consumați în mod special produse alimentare de culoare portocaliu intens şi galben-portocaliu, legumele de culoare galben-portocaliu şi următoarele fructe: piersici, caise, prune galbene, dovleac, morcov şi pepene galben. Aceste produse sunt bogate în beta-caroten, o substanță care este un precursor al vitaminei A (retinol) … Vitamina A este principala vitamină care protejează membrana mucoasă a căilor respiratorii superioare de pătrunderea virusurilor și bacteriilor. Dacă consumaţi vitamina A, în formă pură, aceasta poate fi toxică, a explicat specialistul.
Ea a adăugat că vitamina A se regăsește și în produsele lactate:
Vitamina A se mai regăsește în produsele lactate, dar uneori conținutul de grăsimi din produsele lactate este destul de ridicat, deci este necesar să consumăm lactate cu moderaţie. Un alt beneficiu al vitaminei A este că organismul nostru poate forma o rezervă. Se poate crea un fel de depozit de beta-caroten în ficat, pe care îl putem transforma apoi în această vitamină importantă și necesară, la momentul oportun, a remarcat Apletaeva.
Un alt nutrient important în sezonul de toamnă, spune ea, este vitamina C:
Alimentele bogate în vitamina C sunt importante. Este dificil să faci rezerve de această vitamină în organism, dar lipsa ei afectează multe funcții, ea fiind capabilă să îmbunătățească imunitatea mediată celular. Vitamina C este, de asemenea, un bun antioxidant, care protejează celulele din corp, a subliniat nutriționistul.
Această vitamină este una de bază, extrem de importantă pentru organism, întrucât crează o adevărată barieră, protejând organismul de virusuri.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.