Vinul roșu și uimitoarele lui beneficii pentru sănătate
Vinul roşu are beneficii uimitoare asupra sănătăţii, protejând organismul împotriva unor boli precum Alzheimer şi Parkinson, indică rezultatele unui studiu internaţional efectuat recent.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 octombrie 2020, 12:00
Vinul roşu are beneficii uimitoare asupra sănătăţii, protejând organismul împotriva unor boli precum Alzheimer şi Parkinson, indică rezultatele unui studiu internaţional efectuat recent.
Experţi din Spania, Statele Unite şi Regatul Unit au realizat o cercetare care arată că un consum regulat de vin reduce riscul bolilor neurodegenerative.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, vinul roşu conţine componente care, trecând prin intestine, formează acizi speciali cu rol de protecţie a neuronilor împotriva unor substanţe nocive. Astfel, aceste componente ajută la prevenirea leziunilor celulare legate direct de dezvoltarea bolilor neurodegenerative. În cursul studiului, experţii au descoperit că cel mai activ este acidul 3,4-dihidroxifenilacetic, capabil să protejeze celulele atât în concentraţii scăzute, cât şi în concentraţii mari. Oamenii de ştiinţă explică faptul că substanţele conţinute în vin încetinesc procesele de distrugere a celulelor şi reprezintă o excelentă profilaxie împotriva bolilor precum Alzheimer şi Parkinson.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.