Temperatura corectă pentru o cană de ceai
Un nou studiu a constatat că ceaiul poate provoca apariţia cancerului. Cercetarea la care au participat voluntari din Iran a durat 10 ani. Pentru persoanele care consumă cantităţi mari de ceai, cancerul esofagian este o „boală naţională”. Acest lucru este provocat de faptul că ceaiul băut fierbinte arde gâtul, ceea ce poate deteriora membranele mucoase.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 octombrie 2020, 12:00
Un nou studiu a constatat că ceaiul poate provoca apariţia cancerului. Cercetarea la care au participat voluntari din Iran a durat 10 ani. Pentru persoanele care consumă cantităţi mari de ceai, cancerul esofagian este o „boală naţională”. Acest lucru este provocat de faptul că ceaiul băut fierbinte arde gâtul, ceea ce poate deteriora membranele mucoase.
Ceaiul poate provoca apariţia cancerului
Experţii notează că temperatura ideală pentru această băutură este de 60 de grade. Cu toate acestea, este dificil de ştiut dacă temperatura este corectă, de aceea specialiştii ne sfătuiesc să încercăm băutura cu degetul. Oamenii de ştiinţă susţin că, dacă degetul tolerează căldura ceaiului, acesta poate fi consumat fără probleme.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.