Câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dieta femeilor
Elena Malişeva, doctor în ştiinţe medicale din Bulgaria, a prezentat câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dieta femeilor pentru a le proteja de pericolul apariţiei cancerului de sân.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 octombrie 2020, 12:00
Elena Malişeva, doctor în ştiinţe medicale din Bulgaria, a prezentat câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dieta femeilor pentru a le proteja de pericolul apariţiei cancerului de sân.
Potrivit specialistului bulgar, consumul de piersici, care conţin quercetină, un produs cu efect anticancerigen, ajută la prevenirea bolii. De asemenea, în alimentaţie trebuie introdusă şi varza, care inhibă dezvoltarea celulelor tumorale datorită sulforafanului pe care îl conţine. În plus, specialistul a subliniat beneficiile roşiilor care conţin licopen, substanţă care previne şi dezvoltarea cancerului de sân.
„Varză – 100 de grame pe zi, piersici – 300 de grame şi roşii – 100 de grame”, aceasta ar fi schema zilnică pentru a ne proteja de acest tip de cancer”, a precizat expertul bulgar în medicină.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.