Prima pagină » Diverse » Mituri şi stereotipuri asociate cu sarea de bucătărie
Mituri şi stereotipuri asociate cu sarea de bucătărie
Foto: Maria Petersson, de la Pexels
Oamenii de ştiinţă au încercat să înţeleagă principalele mituri şi stereotipuri asociate cu sarea de bucătărie. Multe persoane cred că sarea este o „otravă albă”, a cărei utilizare provoacă multe boli.
Oamenii de ştiinţă au încercat să înţeleagă principalele mituri şi stereotipuri asociate cu sarea de bucătărie. Multe persoane cred că sarea este o „otravă albă”, a cărei utilizare provoacă multe boli.
Nu se poate spune că această opinie nu are un fundament, însă sarea este necesară organismului nostru, prin urmare poate şi trebuie să fie consumată.
Totul se reduce la cantitate – dacă doza optimă nu este respectată, atunci sarea poate fi într-adevăr o substanţă mortală.
Acest lucru este valabil pentru orice, pentru că, până la urmă, chiar şi apa poate fi mortală. Cantitatea zilnică normală de sare pentru un adult sănătos este de cinci grame, astfel încât, respectând acest indice, vor fi evitate problemele. Sarea este implicată în metabolismul celular, elimină dioxidul de carbon, subţiază sângele şi, de asemenea, îndeplineşte un număr imens de alte funcţii microbiologice importante. Sarea iodată este mai sănătoasă decât sarea obişnuită, însă numai în cazul unei lipse de iod, care poate fi compensată cu acest produs. Este important ca sarea iodată să fie proaspătă – spre deosebire de cea obişnuită, aceasta are un termen de valabilitate limitat.