Leguma care scade colesterolul rău din sânge
Potrivit experților, o legumă, care pare să fie destul de banală și extrem de accesibilă ca preț cum este ridichea curăță eficient sângele de colesterolul rău, protejând astfel organismul de a dezvolta atac de cord sau accident vascular cerebral, titrează publicaţia „Medikforum”, care citează Organicfacts.
Articol editat de cristina.rusu, 16 octombrie 2020, 12:00
Se mai specifică faptul că nivelurile ridicate de colesterol rău LDL (lipoproteine cu densitate mică) contribuie la blocarea arterelor sanguine care alimentează inima și creierul. Ca urmare, LDL crește riscul de patologii periculoase ale acestor organe. Experţii mai susţin că este destul de simplu să combatem colesterolul rău, iar pentru a reduce nivelul costerolului şi pentru a îmbunătăţi compoziţia grăsimilor sănătoase din organism ar trebui doar să schimbăm alimentaţia.
Salvarea poate veni de la unele alimente care au capacitatea de a ‘curăța’ sângele de colesterolul rău, printre care se numără şi ridichea. Această legumă conține compuși naturali care influențează degradarea colesterolului și îmbunătățesc fluxul sanguin.
Ridichile sunt o sursă bogată de potasiu, sodiu, calciu, vitamina C și alte componente care reduc cantitatea şi compoziţia de grăsimi din sânge și combat inflamațiile vasculare. Potrivit experților, datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, consumul de ridichi îmbunătățește procesele metabolice din organism, activează eliminarea excesului de colesterol, de aceea este indicat cât mai des consumul lor, mai ales pentru cei care doresc să slăbească, să combată diabetul, guta. Mai mult, consumul de ridichi poate ajuta, de asemenea, la combaterea tensiunii arteriale mari.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.