Securitatea alimentară în pericol din cauza pandemiei de COVID-19
În acelaşi timp, datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că o combinaţie între o dietă nesănătoasă şi un stil de viaţă sedentar a dus la creşterea ratei obezităţii.
Articol editat de Andreea Leonid, 16 octombrie 2020, 14:42
Alimentaţia inadecvată este, de asemenea, principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet și anumite forme de cancer, spune și președinta Societății Române de Educație Nutrițională, Ligia Alexandrescu:
Ligia Alexandrescu: Este esențială întoarcerea la alimentul local și integral, promovând calitatea alimentului, și nu numai numărul de calorii pe care îl furnizează alimentul. Reducerea aportului zilnic de sare, de zahăr rafinat, de alcool, de suplimente alimentare administrate nejustificat sunt iată alte măsuri recomandate. Şi o dietă bazată pe cât mai mult pe fructe și legume locale, pe cereale integrale, pe grăsimi nesaturate, pe proteine de calitate, împreună cu o hidratare completă cu ape naturale, tot autohtone, reprezintă alegerea optimă de hrănire la momentul actual. Important este ca acest mod corect de hrănire să fie susținut de un somn de bună calitate, de mers pe jos măcar 30 de minute și de o stare psihică pozitivă.
Specialistul mai adaugă că obezitatea și alte forme de malnutriţie afectează în prezent unul din trei oameni, iar estimările OMS indică faptul că până în 2025 una din două persoane se va confrunta cu această problemă.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.