Studiu: 83% dintre români aruncă mâncare
România este pe primul loc între cele 3 țări participante, clasându-se în fața Republicii Moldova, care are un procent de 78,7%, dar și în fața Macedoniei, unde 67,2% din populație aruncă mâncare.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 16 octombrie 2020, 11:03
Fructele, legumele și pâinea sunt alimentele risipite în cea mai mare proporție, iar principalele motive pentru care participanții la studiu aruncă alimentele sunt data de expirare și alterarea acestora.
Participanții la studiu au considerat că principalii responsabili de fenomenul risipei alimentare sunt consumatorii și restaurantele, iar cel mai puțin responsabili sunt agricultorii și micii comercianți.
Studiul a fost realizat de 2 universități românești, una din Republica Moldova și una din Macedonia, împreună cu echipa Proiectului Food Waste Combat, în perioada iunie – septembrie 2020.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.