Perele și uimitoarele lor calități antiseptice
Compusul arbutin, conţinut în majoritatea soiurilor de pere, este un antiseptic şi un antibiotic natural. În ceea ce priveşte prezenţa oligoelementelor şi nutrienţilor valoroşi, para conduce cu încredere în clasamentul întocmit de nutriţionişti în comparaţie cu alte fructe.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 octombrie 2020, 12:00 / actualizat: 17 octombrie 2020, 14:55
Compusul arbutin, conţinut în majoritatea soiurilor de pere, este un antiseptic şi un antibiotic natural. În ceea ce priveşte prezenţa oligoelementelor şi nutrienţilor valoroşi, para conduce cu încredere în clasamentul întocmit de nutriţionişti în comparaţie cu alte fructe.
Dacă facem o comparaţie între pară şi principalul său „rival”, mărul, trebuie să ţinem cont de faptul că perele au mult mai mult magneziu, calciu, fosfor şi zinc. Conţinutul de fier, cupru şi mangan este acelaşi în ambele fructe. Perele sunt bogate în special în vitamina A, dar şi toate vitaminele din grupele B, C, E, PP, K.
Acest fruct este de nepreţuit şi pentru îmbunătăţirea stării pielii, ajutând la hidratarea şi împrospătarea tenului. Para conţine, de asemenea, mulţi acizi organici, fibre şi enzime care sunt foarte importante pentru vitalitatea organismului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.