Când vorbim de mâncare scumpă, ne gândim la proverbialele icre negre ori, mai nou, la trufe. Totuşi, până şi un jambon poate să aibă un preţ de la care să ameţim, dar nu de foame!
Articol editat de cristina.rusu,
19 octombrie 2020, 18:00 / actualizat: 20 octombrie 2020, 7:33
Când vorbim de mâncare scumpă, ne gândim la proverbialele icre negre ori, mai nou, la trufe. Totuşi, până şi un jambon poate să aibă un preţ de la care să ameţim, dar nu de foame!
Jambonul spaniol este considerat cel mai bun din lume. Printre altele, ştim sigur că face parte şi din alimentaţia lui Rafael Nadal! Recent a fost vândut un jambon întreg de calitate superioară, pentru care un client japonez nu s-a sfiit să plătească 12 mii de euro.
Delicatesa costisitoare provine din regiunea Huelva şi face parte din varietatea Jamon Iberico de Bellota. Acest lucru înseamnă că porcul a fost tăiat la vârsta de 2 ani, iar înainte s-a hrănit cel puţin 3 luni numai cu ghindă. Clientul a cerut ca jambonul să fie maturat timp de 5 ani, ceea ce e dublul perioadei obişnuite de maturare. Tratamentul preferenţial a crescut de 8 ori preţul produsului.
În final, clientul nu a primit doar un preparat excelent, ci şi certificatul Guinness pentru cel mai scump jambon din lume.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.