Personalul medical școlar, nemulțumit de ideea detașării în spitalele COVID
Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților, Societatea Medicilor din Colectivitățile de Copii și Tineri atrage atenția asupra importanței prezenței personalului medical în unitățile de învățământ.
Articol editat de Andreea Leonid, 19 octombrie 2020, 16:15
Președintele societății, doctorul Daniela Raica, anunță că personalul medical școlar are deja atribuții importante de prevenție, precum triajul epidemiologic, respectarea regulilor de igienă și asigurarea legăturii cu direcțiile de Sănătate Publică pentru gestionarea corectă a fiecărei situații de suspiciune sau de confirmare a unui caz COVID-19. Dr. Daniela Raica:
Considerăm că este o perioadă prea scurtă de timp în care acomodarea cu noile sarcini de lucru ale personalului medical ar depăși beneficiul pe care le-ar aduce prezența lor acolo, după cum considerăm că revenirea în unitatea de învățământ după zilele petrecute în spitale COVID ar reprezenta un risc epidemiologic pentru colectivitatea pe care o au în îngrijire. Nu neapărat riscul pentru noi, ca persoane ne deranjează, pentru că am făcut triaj în aeroporturi, la frontiere în perioada în care nu se știa nimic, suntem obișnuiți acum cu riscul. Este vorba despre faptul că suntem efectiv aruncați acolo unde este nevoie. Se încearcă să se depășească problemele sistemului sanitar cu medicina școlară, indiferent de problemele care apar, lucru care nu ni se pare corect.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.