Medicii de familie vor primi 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu SARS-CoV-2
Aceste prevederi sunt incluse în ordonanța de urgență adoptată de către executiv. În contextul actualei situații epidemiologice, guvernul a luat unele decizii și în privința angajării medicilor rezidenți. Cabinetul Orban a mai aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 570 de milioane de lei, dintre care 65 de milioane vor fi folosiți pentru achiziționarea medicamentului Remdesivir necesar pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Sumele suplimentare vor fi alocate din fondul de rezervă al guvernului.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 23 octombrie 2020, 13:47
Medicii de familie vor putea monitoriza persoanele asimptomatice sau cu simptome ușoare de COVID-19, spunea șeful cancelariei, Ionel Dancă, afirmând că prin ordonanța de urgență adoptată de executiv se încearcă reducerea presiunii pe sistemul sanitar.
Medicii de familie vor avea posibilitatea să deconteze aceste prestații medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Totodată, medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pacienților pentru concediile medicale aferente acestei perioade, când aceștia se află în carantină sau izolare.
Aproximativ 200 de medici, care urmează să își dea examenul de rezidențiat în specializări legate de medicina de urgență, radiologie, boli infecțioase și epidemiologie, vor putea fi angajați pe o perioadă de 6 luni, însă ulterior vor putea ocupa posturi vacante fără concurs, a mai spus Ionel Dancă.
Avantajul pe care acești tineri medici îl vor avea este că vor putea fi detașați în diverse unități spitalicești, unde există nevoie de astfel de specialiști și acolo unde există posturi vacante, după expirarea perioadei de 6 luni contractuale, vor putea ocupa posturile vacante fără concurs.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.