”În timp ce locuim” – instalație performativă #reactor
Ce tip de relație avem cu orașul? Ne mișcăm prin el, câteodată teleghidat, câteodată haotic. De cele mai multe ori repetitiv, uneori surprinzător. Avem impresia că îl lăsăm să se piardă în fundal, când el de fapt ne permează cele mai intime procese. În timp ce locuim se întâmplă toate celelalte lucruri. Dar și în timp ce se întâmplă toate celelalte lucruri, locuim.
Articol editat de cristina.rusu, 27 octombrie 2020, 12:51
De cât timp locuiești în acest oraș?
De ce ai venit aici?
De ce ai rămas aici?
Te gândești să rămâi aici sau ești în tranzit?
Visezi la alt oraș? Care? De ce?
Orașul suntem noi sau ceilalți?
În timp ce locuim este o instalație sonoră performativă realizată după un concept de Mihai Păcurar, cu performerii: Raul Coldea, Zsófi Gábor, Ioana Hogman, Lucia Mărneanu, Lucian Teodor Rus. Evenimentul va avea loc online, în data de 31 octombrie, de la ora 16.
Participarea la eveniment este liberă, cu rezervarea locului la adresa de e-mail rezervari.reactor@gmail.com. Toate informațiile legate de participare vor fi trimise pe mail, după rezervare.
Evenimentul face parte dintr-un laborator de teatru documentar organizat de Reactor de creație și experiment și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Cluj-Napoca. Laboratorul își propune să exploreze spațiul urban dintr-o perspectivă critică interdisciplinară, prin folosirea unor metode de lucru specifice teatrului documentar, sociologiei și investigării jurnalistice. Tema abordată în cadrul acestui proiect este orașul (cu focus pe orașul Cluj-Napoca) și felul în care acesta s-a dezvoltat și modificat de-a lungul timpului. Obiectivele proiectului sunt: abordarea unor tematici sociale importante și relevante pentru prezent, reflectarea contextului socio-politic în care membrii unei comunități își desfășoară activitatea, folosirea unor metode de lucru artistice care implică activarea comunitară, explorarea interdisciplinară și îmbogățirea mijloacelor de expresie, încurajarea dialogului între creatorii de teatru și publicul căruia i se adresează.
Comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.