Alimentele consumate în anumite combinaţii sunt dăunătoare sănătăţii, deoarece afectează funcţionarea tractului gastro-intestinal, provoacă gastrită, formează compuşi toxici şi conduc la acumularea kilogramelor în plus, dacă sunt combinate des.
Articol editat de cristina.rusu,
29 octombrie 2020, 12:00 / actualizat: 29 octombrie 2020, 14:17
Alimentele consumate în anumite combinaţii sunt dăunătoare sănătăţii, deoarece afectează funcţionarea tractului gastro-intestinal, provoacă gastrită, formează compuşi toxici şi conduc la acumularea kilogramelor în plus, dacă sunt combinate des.
Castraveţi şi roşii – Amestecate într-o salată, privează practic acest fel de mâncare de vitamina C. În plus, roşia este un produs acid, iar castravetele este alcalin. Aceasta înseamnă că, în timp ce stomacul secretă acid pentru digerarea castraveţilor, roşiile încep deja procesul de fermentare şi, prin urmare, se va ajunge la balonare, în ciuda gustului plăcut.
Carne şi cartofi – Medicii nu recomandă consumul acestor alimente împreună, deoarece alcalii neutralizează acidul, care perturbă procesul digestiv şi duce la depunerea toxinelor din cauza alimentelor slab digerate.
Peşte şi ouă – Ambele componente sunt alimente proteice care ar trebui consumate separat sau cu legume. Încălcarea frecventă a acestei reguli poate duce la gastrită, constipaţie cronică, ulcere gastrice sau chiar pancreatită.
Vin şi deserturi – Sub influenţa alcoolului, insulina începe să fie produsă mai activ în organism şi zaharurile obişnuite vor începe să se transforme în grăsimi. Brânza sau legumele pot fi servite cu vin.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.