Studiu privind risipa alimentară [AUDIO]
Persoanele implicate în acest proiect au fost chestionate în legătură cu obiceiurile pe care le au privind risipa alimentară. În urma studiului realizat până în acest moment s-a constatat că majoritatea dintre cei chestionați sunt de părere că atât cetățenii cât și restaurantele aruncă foarte multă mâncare și încă nu există o educație foarte bună în acest sens. În 16 octombrie a fost marcată ziua mondială a alimentației, iar coordonatorul proiectului, doamna profesor Cristina Bianca Pocol de la USAMV Cluj Napoca a oferit câteva date obținute în urma acestui studiu aflat încă în derulare:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 octombrie 2020, 12:56 / actualizat: 3 noiembrie 2020, 12:53
Cristina Bianca Pocol, prof. USAMV.
Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociația Food Waste Combat, care are ca scop reducerea risipei alimentare și totodată conștientizare populației cu referire la importanța educației în acest sens. Camelia Gui, coordonatorul Food Waste Combat vine cu câteva sfaturi pentru combaterea risipei alimentare:
Camelia Gui, coordonator Food Waste Combat
În urma studiului s-a mai constatat faptul că oamenii preferă să își facă cumpărăturile din supermarketuri, iar pe locul doi fiind piețele deschise. Momentan sunt încă foarte puțini aceea care apreciază și aleg micii comercianți.
Larisa Hurducaci
Foto> arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.