Gastronomia de top nu e niciodată ieftină, în fond priceperea şi ingredientele de calitate îşi au preţul lor. Dar ce obţinem atunci când banii chiar nu contează? Când putem pune orice în farfurie, de la aur la trufe?
Iată cele mai scumpe preparate culinare din lume:
Articol editat de cristina.rusu,
9 noiembrie 2020, 06:00 / actualizat: 11 noiembrie 2020, 11:33
Gastronomia de top nu e niciodată ieftină, în fond priceperea şi ingredientele de calitate îşi au preţul lor. Dar ce obţinem atunci când banii chiar nu contează? Când putem pune orice în farfurie, de la aur la trufe?
Iată cele mai scumpe preparate culinare din lume:
Îngheţată Golden Opulence
Restaurantul Serendipity din New York pune la dispoziţia clienţilor cea mai scumpă îngheţată din lume. E vorba de o delicatesă de vanilie, ornată cu caviar şi frunzuliţe de aur, pentru un preţ de 1000 de dolari. Cupa din cristal poate fi păstrată de client.
Popcorn Berco’s
5 dolari pentru un popcorn poate să pară un pic cam scump… Până când ne dăm seama că la Berco’s, 5 dolari e preţul unei singure bucăţi de popcorn! O cutie poate ajunge la 2500 de dolari, iar produsul final s-ar putea să nu fie pe gustul nostru, fiind preparat cu zahăr organic, unt Vermont, vanilie de Bourbon şi un pic de sare.
Fleur burger
Am cam strâmba din nas la un burger de 5000 de dolari, fie el chiar din vită kobe, foie gras şi trufe. De fapt, jumătate din preţ este dat de vinul de Bordeaux cu care burgerul vine la pachet într-un restaurant din Las Vegas. Oferta este aşadar un fel de happy meal pentru oameni bogaţi.
Pizza Ludovic al XIII-lea
Dacă aţi comandat vreodată o pizza cu ingrediente extra, iar rezultatul vi s-a părut prea costisitor, aţi săvârşit o eroare de perspectivă. Cea mai scumpă pizza din lume a fost creată de un bucătar italian şi costă 9700 de dolari. Printre ingrediente găsim caviar şi fructe de mare, iar mâncarea e însoţită de coniac şi şampanie. Nu e nevoie să aşteptăm livrarea: maestrul bucătar prepară pizza la domiciliul clientului, dacă acesta locuieşte în Italia.
Stilt Fisherman Indulgence
Dacă am gustat deja toate bunătăţile costisitoare din lume, e vremea să ne oprim în restaurantul hotelului Fortress din Sri Lanka. Vom găsi aici un desert special, care trebuie să fie comandat cu 24 de ore înainte de a fi consumat. Specialitatea e aromată cu lichior Bailey’s, e garnisită cu rodie şi compot de mango şi ornată cu o cremă de şampanie. Podoaba de căpătâi e figura unui pescar din ciocolată.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.