Lucrări de artă și știință în vitrinele Conti și Demmers, parte din festivalul de știință Quantum Questions
Acum, mai mult ca oricând, este important să chestionăm modul în care trăim, modul în care ceea ce consumăm ne afectează și modul iresponsabil în care utilizăm resursele naturale poate să ne afecteze viitorul.
Articol editat de cristina.rusu, 24 noiembrie 2020, 13:39
Pornind de la aceste introspecții, 12 artiști internaționali care lucrează la intersecția dintre artă, știință, teorie și experiment au fost invitați să prezinte lucrări prin care să propună răspunsuri la două întrebări esențiale: Care sunt consecințele pe termen lung ale acțiunii sau inacțiunii noastre din prezent și cum putem acționa în direcția efectelor pe care le dorim?
„Că vorbim despre biologie sau despre sănătatea noastră, despre comunitate, cultură sau despre mediu, nu putem spune cu exactitate cum va arăta sau cum vom percepe viitorul peste 20 de ani. Totul se reduce la alegerile pe care le facem astăzi. Prin urmare, trebuie să alegem cu înțelepciune, iar expozițiile din această ediție a festivalului Quantum Questions își propun să ne ajute să facem asta”, spune Miruna Amza, manager proiect Quantum.
Expoziția EFECT – Quantum Questions propune o călătorie DE LA MICRO LA MACRO prin cele două teme pe care le abordează: microbiomul uman și macro-sustenabilitatea colectivă.
Festivalul Quantum Questions promovează știința către publicul larg, propunând noi formate de implicare și încurajează educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) în Cluj-Napoca și în regiune. Toate detaliile se găsesc pe www.quantum-cluj.ro.
Comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.