Prima țară care aprobă utilizarea cărnii de pui produsă în laborator
Singapore a devenit prima țară din lume care a aprobat utilizarea de carne produsă în laborator. Decizia autorității de reglementare din domeniu, Singapore Food Agency (SFA), va permite companiei americane Eat Just să comercializeze carne de pui obținută în laborator ca ingredient.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 decembrie 2020, 10:47
Singapore a devenit prima țară din lume care a aprobat utilizarea de carne produsă în laborator. Decizia autorității de reglementare din domeniu, Singapore Food Agency (SFA), va permite companiei americane Eat Just să comercializeze carne de pui obținută în laborator ca ingredient.
Corespondentul BBC din Singapore transmite că firma Eat Just susține că ingredientul său, carnea de pui obținută în laborator, este mai sănătos și mai benefic pentru natură. Carnea produsă în laborator este obținută cu ajutorul celulelor stem de la animale plasate într-un mediu care hrănește celulele, permițând astfel dezvoltarea lor.
Fondatorul și directorul executiv al companiei Eat Just, Josh Tetrick, a comparat acest procedeu cu cel specific preparării berii. Eat Just este una dintre zecile de companii care încearcă să producă în laborator carne gustoasă și la un preț accesibil, informează BBC.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.